Wifi gebruiken in plaats van mobiel internet

Eén van de beste manieren om drastich minder aan mobiel internet uit je databundel of abonnement te gebruiken is bij al je vrienden en je werk of je sportvereniging te vragen of ze Wifi hebben. En zo ja, wat de inlog daarvan is.

Tegenwoordig hebben de nieuwste smartphones zoals de iPhone of Samsung Galaxy ‘wifi herkenning’. Heb je eenmaal de inlog van de Wifi van je beste vriend ingevoerd, dan ‘herkent’ je smartphone direct het Wifi-netwerk bij je vriend thuis. En schakel je direct over van je abonnement naar het Wifi-netwerk.

En dat scheelt veel geld op den duur. Zo heb ik rond de 25 Wifi-netwerken ingesteld en maak bijna nauwelijks meer gebruik van het aantal MB’s mobiel internet binnen mijn abonnement.

Dit is natuurlijk deze ene kant, het verzamelen van Wifi-netwerken. Maar je internet gedrag moet je ook een beetje aanpassen. Wil je bijvoorbeeld online foto’s en video’s bekijken? Bewaar dit dan voor als je bij een van je ‘Wifi vrienden’ bent. Dit kost zeer veel MB.

Het bezoeken van enkele internetpagina’s of een tekst update op je Facebook kost nauwelijks MB’s. Zolang het maar teksten zijn en geen afbeeldingen.

Zo bespaar je een hoop geld en mobiel internet!