Tips mobiel internet

Hieronder tref je enkele tips voor het gebruik van mobiel internet aan. Deze tips zijn een opsomminig van tips die je kunt gebruiken als je mobiel internet wil aanschaffen maar ook tips die je mobiel internetverbruik beperken.

Sterkte van het netwerk
Check altijd eerst wie het sterkste netwerk heeft in jouw regio. Het is frustrerend als je denkt dat je een prima en goedkoop abonnement hebt afgesloten en dan blijkt dat de ontvangst in jouw regio belabberd is.

Hoe worden kosten van internet op je mobiel berekend
Veelal geld dat je met je abonnement of prepaid kunt surfen op internet voor rond de € 0,75 per 15 minuten. Deze kosten vallen altijd buiten je maandelijks tegoed. Die hebt je dan dus extra. Reken maar uit hoeveel het je extra kost als je een maand lang, elke dag 15 minuten online bent.

Een internetbundel is vrijwel altijd voordeliger. Let op: duurt je internetsessie minder dan 15 minuten? Dan betaal je vaak voor 15 minuten. Daarbij geldt wel dat je voor actief gebruik betaalt en daarom wordt ‘stand-by’ tijd niet meegerekend. Stand-by tijd heb je bijvoorbeeld als je connectie met het internet zoekt. Dit kan soms lang duren.

Duurzaamheid internetbundels
Vaak zijn is je internetbundel maar een maand geldig. Heb je voor januari gekocht en wil je deze in februari gebruiken – omdat je in januari nauwelijks op internet bent geweest – dan heb je pech. Lees goed de voorwaarden door.

Streaming is zeer duur
De meeste kosten gaan zitten in het streamen of downloaden van video’s en muziek via je mobiel. We raden je aan dit te beperken via je PC. Mobiel is dit nog steeds heel duur. Het zijn de grote GB gebruikers. Ver verheven boven het surfen en mailen.

Sluit apps
Sluit de apps op je smartphone ook echt af. Als je fysiek uit je app gaat, dus bijvoorbeeld naar een andere app gaat, lijkt het of de vorige niet meer actief is. Dit is niet zo. De apps blijven altijd geopend, zodat je snel weer kunt terugkeren. Ze blijven dus geopend en kunnen mobiel internet blijven gebruiken. Sluit ze dus goed af conform de handleiding, scheelt je ook direct batterijduur.