Mobiel onbeperkt internet: de wens van de consument!

september 17th, 2014 by admin Leave a reply »

Mobiel onbeperkt internet wordt steeds belangrijker maar slechts een enkele provider waagt zich eraan. Toch zou dat wel verstandig zijn. Voorheen bestond het verdienmodel van providers als KPN, Vodafone en T-Mobile uit met name de bel en sms bundels en dan vooral het overschrijden van de bundels zodat je tegen een hoger tarief belde of sms’te. Die tijden lijken voorbij want bellen en sms-en neemt flink af.

De consument communiceert steeds meer via gratis apps als WhatsApp en Fabebook(messenger). En daar verdient een provider niets aan.  Deze Voice over IP diensten zijn gratis en je maakt qua communicatie gebruik van je internetverbinding (Wifi of databundel).  De wens van de consument is duidelijk; geef ons onbeperkt internet!

Niet alleen de wens, maar ook handig
Het is niet alleen de wens van de consument maar het is ook gewoon verstandig om onbeperkt internet te hebben. Dit heeft onder meer te maken met de upgrade van 3 G naar 4 G en de vernieuwing van specificaties van smartphones.

Momenteel is er maar één provider die onbeperkt internet aanbiedt in combinatie met onbeperkt bellen en sms-en en die heet Robin Mobile. Voor een vast bedrag, de hele maand onbeperkt sms-en, internetten en bellen via het netwerk van KPN. Dat moet toch een harde boodschap zijn voor de grote providers. Het is dan ook spannend hoe het Telecomjaar 2015 eruit gaat zien en met welk antwoord de providers komen om aan de wens van de consument tegemoet te komen.

Gratis bellen met WhatsApp
Wat we wel weten is dat de gratis apps zich razendsnel ontwikkelen en dat het aantal downloads en gebruikers per week omhoog schiet. Daarnaast gaan er ook geruchten dat het binnenkort mogelijk wordt om via WhatsApp, gratis te bellen met je contactpersonen. Stel je zelf eens de vraag “Wie van mijn vrienden heb ik niet op WhatsApp”? En dan weet je direct wat de impact hiervan gaat zijn. Vooral voor de providers.

 

 

Advertisement