Mobiel internet verbruik groot onder jongeren

mei 28th, 2014 by admin Leave a reply »

Mobiel internet verbruik groot onder jongeren
Eigenlijk niet echt nieuws, maar toch. Het mobiel internet verbruik onder jongeren is enorm, zo blijkt uit onderzoek van het CBS. Meer dan driekwart van de jongeren met een aansluiting op internet, gebruikt mobiel internet.

Vooral de groep 18 jaar tot 25 scoort hoog, namelijk 95%. De jongere generatie is iets minder actief. De jongeren gebruiken vooral de smartphone voor mobiel internet als ze onderweg zijn. Gevolgd door de laptop en de tabelt.

Wat doen ze dan?
Wat doen de jongeren als ze onderweg zijn met hun smartphone? Muziekluisteren, maar vooral spelletjes. Ook het bezoeken van netwerken als Facebook is populair. Het lezen van nieuws op nieuwsmedia is het minst populair.

Nieuwe baan zoeken
40% solliciteert via het mobiele internet naar een nieuwe baan als ze onderweg zijn. Het zoeken naar een nieuwe baan kent een kleiner percentage, namelijk 18%. Men neemt onderweg dus duidelijk actie!

Geen echte nieuwtjes dus, behalve dan de doelgroep, 18 tot 25 jarige. Dit zijn de meest intensieve gebruikers van mobiel internet. Dat zal ongetwijfeld ook met geld te maken te hebben. Deze doelgroep heeft over het algemeen meer te besteden dan de jongeren.

Bekijk alle cijfers!

Advertisement