Mobiel internetten het liefst met de smartphone

juli 8th, 2013 by admin Leave a reply »

Het CBS heeft een interessant onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de helft van de Nederlanders internet gebruiken, buitenshuis. Daarbij is de smartphone het favoriete apparaat.

Smartphone wint
De smartphone heeft de laptop overwonnen als het gaat om mobiel internet.  Het zijn dan toch vooral de jongeren die de smartphone dagelijks gebruiken om onderweg mobiel te internetten.  Het gebruik van tablets onderweg, staat nog in de kinderschoenen. Bijna 20% van de mobiele internetters gebruikt de tablet.

Maar ook de ouderen (25- tot 45-jarigen) gebruiken massaal de smartphone om mobiel te internetten. Verder geldt, hoe ouder, hoe vaker de laptop van stal wordt gehaald.

Verklaring
Dat de jongeren vaak de smartphone gebruiken om mobiel te internetten kan komen door het bestedingspatroon. Je ziet dat de ouderen vaker of de smartphone of de tablet gebruiken. Ouderen hebben natuurlijk over het algemeen meer te besteden en hebben vaak twee of drie apparaten zoals een smartphone, tablet en laptop.

 

Advertisement