Gratis internet treinen tot 2014

april 23rd, 2013 by admin Leave a reply »

Als treinreiziger is het je al vast opgevallen dat je gratis kunt internetten in de trein. Dit is een proef welke wordt verlengd met een jaar. Dat zijn T-Mobile en de NS overeengekomen. Mogelijk komt er op termijn ook gratis internet op de grotere stations, maar voorlopig kun je genieten van gratis internet in de trein.

Afspraken
De proef is gestart in 2010 en wordt nu verlengd tot april 2014. Men is in gesprek over gratis internet voor in ieder geval de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor.

Momenteel reiden er 300 treinen rond met gratis internet. In 2013 komen er nog 65 intercitytreinen bij die over gratis internet bieden.

Internet in trein populair
In het persbericht van de NS laat men weten dat internet in de trein populair is bij reizigers. Zo heeft men in februari meer dan 1,8 miljoen internetsessies gemeten met een gemiddelde duur van 43 minuten. Daarnaast werd er meer dan 20 Terabyte aan data verwerkt.

Advertisement