Vodafone verbetert 3G door apparaat

augustus 20th, 2012 by admin Leave a reply »

Vodafone komt als eerste met een apparaat dat het 3G signaal binnen in huizen en bijvoorbeeld kantoren verbetert.Het apparaat kan zowel door particulieren als zakelijke klanten worden aangeschaft.

Het gebruik van zware materialen in de bouwconstructies van huizen en kantoorgebouwen of een ligging op grote hoogte kan resulteren in verminderde dekking van het 3G-netwerk. Iedereen kent het probleem wel. Je staat net even te ver weg.

Het apparaat heet ´SignaalPlus Plug & Play´.

Ook handig is dat het apparaat ook als back-up kan dienen tijdens piekmomenten of een storing op het mobiele netwerk. Met het apparaat neemt Vodafone weer een stap is het verhogen van hun mobiele netwerk.

Klanten die SignaalPlus Plug & Play aanschaffen, ontvangen een apparaatje – de femtocel – dat een 3G-signaal zendt en ontvangt voor bellen en mobiel internetten. De femtocel is ontworpen om in een woonhuis of kleine bedrijfsomgeving te plaatsen en wordt via een vaste internetverbinding verbonden met het netwerk van Vodafone. Eenmaal aangesloten ontstaat een 3G-signaal met een straal van circa 30 meter. Door de verbinding via het vaste internet is de femtocel ongevoelig voor drukte of storingen op het mobiele netwerk.

Het apparaat is alleen bruikbaar voor 3G-apparaten die zijn voorzien van een Vodafone-simkaart (maximaal acht gesprekken of datasessies tegelijkertijd) en kan zowel gesloten als open gebruikt worden. In het eerste geval bepaalt de klant zelf welke telefoonnummers gebruikmaken van de femtocel, in het tweede geval kunnen alle Vodafone-klanten binnen bereik van de femtocel deze gebruiken. De adviesprijs voor SignaalPlus Plug & Play bedraagt € 85 (incl. btw) voor consumenten en € 70,25 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

SignaalPlus Plug & Play is de opvolger van de variant die in oktober 2011 in gelimiteerde oplage voor alleen zakelijke klanten op de markt kwam. Door het almaar groeiende gebruik van smartphones en mobiel internet neemt het belang van een goede inpandige 3G-dekking steeds verder toe.

Lees hier het persbericht van Vodafone.

 

Advertisement