Inkomsten streaming groeien flink

augustus 16th, 2012 by admin Leave a reply »

De inkomsten uit het streamen van muziek liggen veel hoger dan de inkomsten uit downloaden. Dit blijkt uit het onderzoek Global Recorded Music Forecast 2012 van Strategy Analytics.

Deze inkomsten groeien dit jaar bijna vijf keer zo snel als de inkomsten uit downloads, wereldwijd.

Hierdoor worden de streaming diensten steeds belangrijker. Ook doet het bureau enkele voorspellingen op basis van dit onderzoek. Zo voorziet men dat in 2015, digitale verkoop voor het eerst groter zal zijn dan de fysieke verkoop. Men verwacht dat streaming muziek dit jaar het snelst zal groeien in West-Europa. Gevolgd door de VS en de UK. De verkoop van verpakte muziekproducten zal wereldwijd met 12% afnemen, zo voorspelt men.

Het is duidelijk dat streaming het aan het winnen is van downloaden. Interessante ontwikkeling. Ook niet gek, want wij zien steeds meer bezoekers en kennissen die van Spotify gebruikmaken en hun CD’s op marktplaats zetten of direct weggooien.

Het hele onderzoek tref je hier aan.

Advertisement