Waarschuwing databundel bijna verbruikt

juli 16th, 2012 by admin Leave a reply »

Goed nieuws. De tijden van torenhoge rekeningen voor mobiel internet lijken in zicht te zijn. Nog steeds zijn er veel mensen die niet weten dat als je buiten je bundel komt, je flink moet betalen voor elke MB. Dat lijkt voorbij te zijn na 1 januari 2013. Feitelijk kent de afspraak 2 afspraken die gunstig zijn voor consumenten die een internetbundel afsluiten of hebben.

Verandering: waarschuwing buiten bundel
Vanaf die datum krijgt de consument van de providers een bericht voordat hun databundel is verbruikt. Dit schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) in een brief aan de Tweede Kamer.Telecomaanbieders KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone hebben, na overleg met het ministerie van EL&I, met elkaar afgesproken consumenten beter te informeren over hun mobiel datagebruik.  

Het is de verwachting dat partijen als MTV Mobile en Hi snel volgen, aangezien dit partijen zijn die deel uit maken van de grote providers.

Afspraak 1: Waarschuwen
De telecomproviders gaan hun klanten ten minste 1 keer tijdig waarschuwing door bijvoorbeeld een smsje. Dit gaat dus in vanaf 1 januari 2013.

Afspraak 2: Advies
Vanaf 1 oktober 2012 worden klanten ook standaard geïnformeerd welk data-abonnement of databundel het beste past bij hun internetgebruik. Bij internetgebruik dat veel MB’s kost, zoalshet downloaden van films of muziek, kunnen mensen voordeliger uit zijn met een abonnement met een hoger datalimiet.

Aanbieders van mobiel internet bieden steeds meer abonnementen waarbij de hoeveelheid dataverkeer (de bundel) is beperkt tot een maximum hoeveelheid megabites (MB). Wanneer consumenten over de MB-limiet heen gaan, wordt voor groter verbruik vaak een veel hoger tarief in rekening gebracht. De abonnees zijn zich hier niet altijd van bewust.

Bron: Rijksoverheid 

Advertisement