Vodafone duidelijk over snelheid internet

juni 4th, 2012 by admin Leave a reply »

Vodafone is  de afgelopen periode in gesprek gegaan met de klant en consument om te bekijken wat Vodafone voor verbetering zou kunnen doorvoeren. Klanten en andere belanghebbenden laten weten dat duidelijkheid over de snelheid van het internet van groot belang is.

Dit heeft geresulteerd in dat Vodafone Nederland naast maximum snelheden voortaan ook indicatieve internetsnelheden gaat vermelden in de communicatie naar klanten. Dit zijn snelheden die klanten in de meest gangbare situaties kunnen verwachten.

 Op internet komt tevens meer uitleg te staan over de betekenis van verschillende snelheden. Daarnaast breidt Vodafone de online dekkingskaarten uit met indicatieve snelheden en komt er een mobiele app die laat zien waar klanten welke dekking en snelheid kunnen verwachten.

Vodafone startte de discussie omdat het erg lastig is klanten zodanig over internetsnelheden te informeren dat dit de juiste verwachtingen wekt. De mobiele internetsnelheid die klanten ervaren, is afhankelijk van een aantal variabelen dat zich lastig laat voorspellen. Door de communicatie te verbeteren, wil Vodafone beter aansluiten bij de beleving van klanten. Communicatie van internetsnelheden is een actueel thema. Afgelopen week maakte de Consumentenbond een test van internetsnelheden bekend en sprak Eurocommissaris Kroes zich uit over het belang van heldere, ‘real life’ internetsnelheden.

Vodafone past in de loop van juni 2012 de commerciële communicatie via reguliere en online media aan. Aan het uitbreiden van de dekkingskaarten met indicatieve snelheden en de mobiele app wordt nu gewerkt.

Vodafone Persbericht.

 

Advertisement