Alle passief gebruik mobiel bankier apps

juni 5th, 2012 by admin Leave a reply »

Wijzeringeldzaken.nl heeft onderzoek gedaan naar het mobiel bankieren via een app in Nederland. Het onderzoek heet ‘Mobiel bankieren, financiële informatie en social media’. Het onderzoek is representatief voor de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder en uitgevoerd door  bureau Veldkamp.

Uit dit onderzoek blijkt dat maar 20% van de Nederlanders via de gms met een app, bankiert. En als men dit al doet is het checken van de saldo het meest populair. Je zou dus kunnen stellen dat men de app ‘passief’ gebruikt.

70% van de Nederlanders bankiert minimaal één keer in de week mobiel.

Waarom mobiel bankieren?
Nederlanders zijn altijd en overal geinteresseerd in updates, zo ook bij de mobiel bankieren app. Het grootste voordeel hiervan vindt men dat je altijd en overal je saldo kunt checken. Daarna volgt het geld overschrijven. Toch is 40% bevreest dat er een kans van fraude is bij het mobiel bankieren. Het lijkt erop dat men daarom vrij terughoudend is in het actief gebruiken van de app.

Social media en financiële informatie
Alhoewel 70% van de Nederlanders gebruik maakt van social media, gebruikt men dit bijna niet om financiële informatie te achterhalen of te checken. Maar 5% zegt dit wel eens te doen.

Conclusie
Het is duidelijk dat de Nederlander nog watervrees heeft als het gaat om het actief gebruik van bankier apps. Men gebruikt deze slechts informatief. Nog niet actief omdat men vreest voor fraude. Ook de inzet van social media als het gaat om financiële informatie en dus producten lijkt niet effectief. Maar 5% van de Nederlanders gebruikt social media om dit soort informatie te raadplegen.

Lees hier het hele artikel.

Advertisement