Tele 2 biedt al 4G

mei 5th, 2012 by admin Leave a reply »

Tele 2 is de eerste die 4G gaat aanbieden en wel vanaf 8 mei 2012. Op verschillende plekken in Nederland kan je dan gebruik maken van het supersnelle netwerk voor mobiel internet. 4G is de opvolger van het huidige netwerk, 3G.

De plekken waar je kan surfen met je tablet of mobiele telefoon zijn vooral geconcentreerd in en rond de randstad (Amsterdam). Tele 2 zal in dat gebied een pilot starten.

Vanaf aanstaande dinsdag kan de consument via de website van Tele 2 checken of 4G beschikbaar is in hun postcodegebied. Woon je in Amstelveen, Lelystad, Tilburg, dan ben je ook een van de gelukkigen.

Hoe werkt het?
Via een speciale ‘Dongel’ krijg je toegang tot het nieuwe, mobiele netwerk. Deze Dongel kost je 75,– (eenmalig) en je betaalt per maand 30,– voor het mobiel internet.

Het 4G-netwerk biedt downloadsnelheden tot 40Mb/sec en uploadsnelheden tot 3Mb/sec. Het abonnement voor laptops en tablets heeft een maandelijkse datalimiet van 3 Gigabyte.

Ziggo is deze week al van start gegaan met het aanbieden van 4G. Bij Ziggo kun je momenteel alleen zakelijk gebruik maken van 4G. Voor de consument is er momenteel geen mogelijkheid. Nu dus wel bij Tele 2.

Bron: Tele2.

Advertisement