Prijsverlaging mobiel internet buitenland een feit!

mei 10th, 2012 by admin Leave a reply »

Mooi, het is eindelijk zo ver. De prijsverlaging voor mobiel internet in het buitenland is er door. Donderdag 10 mei 2012 is het Europese Parlement (EP) tot een akkoord gekomen.

De kosten voor het gebruik van mobiele telefoons, smartphones en tablets tijdens reizen binnen de EU zullen sterk dalen per 1 juli van dit jaar. Dat staat in de overeenkomst met de Raad die donderdag door het EP werd bekrachtigd. Ook bieden de nieuwe regels klanten de mogelijkheid om roamingdiensten te kopen van andere aanbieders dan hun serviceverlener thuis. Het akkoord moet de markt openbreken, concurrentie stimuleren en prijzen verlagen. De kosten voor het gebruik van mobiele telefoons, smartphones en tablets tijdens reizen binnen de EU zullen sterk dalen per 1 juli van dit jaar. Dat staat in de overeenkomst met de Raad die donderdag door het EP werd bekrachtigd.

Maar dat is nog niets alles, ook bieden de nieuwe regels, klanten de mogelijkheid om roamingdiensten te kopen van andere aanbieders dan hun serviceverlener thuis. Het akkoord moet de markt openbreken, concurrentie stimuleren en prijzen verlagen.  

De nieuwe regelgeving gaat in per 1 juli 2012. Dus vanaf dat moment kan iedereen die op vakantie is binnen de EU goedkoper bellen, sms-en en internetten. De komende twee jaar zullen deze prijzen nog meer dalen.

Wat betekent dit concreet op 1 juli 2012?
Vanaf die datum mag een MB niet duurder zijn dan 70 euro cent en een smsje 9 euro cent. Een belminuut mag maximaal 29 cent per minuut kosten. Nog duur, maar zeker goedkoper dan de huidige tarieven.

Kijk hier voor een schema met afbouw van de tarieven.

Advertisement