Amerikaanse consument wil niet meer dan $ 50 betalen voor mobiel internet

april 27th, 2012 by admin Leave a reply »

Uit onderzoek van Parks Associates blijft dat tweederde van de Amerikaanse consumenten niet meer dan 50 dollar per maand wil uitgeven aan mobiel internet voor de smartphone of tablet. Dit terwijl de helft van de smartphone gebruikers geen idee hebben hoeveel data ze per maand verbruiken.

Ook in Amerika speelt de discussie over hoe om te gaan met mobiel internet en abonnementen. Ook daar probeert men een stap te maken naar op verbruik gebaseerde abonnementen.  Dat er veranderingen nodig zijn om de winsten van providers te waarborgen is duidelijk, zo stelt Harry Wang, directeur van Mobile Research bij Park Associates.

Alleen door stevige veranderingen in de dataverrekeningsfeer kunnen providers winstgevend blijven als het gaat om mobiel internet. Precies dezelfde problemen al waar we in Nederland mee te maken hebben.

Het onderzoeksbureau stelt dat providers het niet zozeer moeten zoeken in afrekenen per MB maar eerder in het verkopen van extra diensten als muziek, boeken, games, tv en andere diensten of een samenwerking zoeken met populaire diensten.

Advertisement